STICHTING MOP – HULPAANVRAAG

Update:

 

Leonard en Kalifa op hun aangepaste brommers. Het is nog een kunst om met die dingen te rijden in het waanzinnige verkeer hier, maar ze beheersen de techniek goed. De heren doen het goed in hun schoenmakerszaak. Harde werkers met gevoel voor klantenbinding. Ze maken ook tassen en mappen van leer. Ze hebben veel individuele klanten en krijgen zo af en toe opdrachten van bedrijven. Dankzij de steun in de afgelopen jaren van Liliane Fonds en MOP hebben ze zich goed kunnen ontwikkelen tot zelfstandige ondernemers. Ze hebben nu zelf 40% meebetaald aan de brommers. Beide mannen zijn getrouwd en hebben kinderen. Hun toekomstdroom is genoeg geld te verdienen om een eigen huisje te bouwen, naast elkaar. Het terrein hebben ze al. Het zijn vrienden voor het leven die twee. Een sponsor heeft voor 2012 een bedrag van 1.000 euro voor hen beschikbaar gesteld voor het verder ontwikkelen van hun zaak. Ze hebben daar nu net een voorstel voor gedaan, dus een vervolgproject is in de maak.

 


project nr.: 2011-07

Naam: Kalifa en Léonard

Geboren - leeftijd: Mannen - ca. 30 jaar   

Titel project: Aangepaste Brommers


Samenvatting situatie:

Kalifa en Léonard zijn allebei door polio gehandicapt geraakt in hun jeugd. Via een religieuze zuster zijn ze als kind geholpen door het Liliane Fonds, zowel voor hun lichamelijke revalidatie en om het vak van schoenmaker te leren. Ze zijn inmiddels rond de 30 jaar en werken als zelfstandige schoenmakers en verdienen daarmee hun kost.

Ze zijn allebei getrouwd en hebben kleine kinderen. Ze zijn aan het sparen om voor zichzelf brommers te kopen om klanten te kunnen bezoeken. Kalifa doet de ‘klantendienst’ . Léonard is daarvoor te zwaar vergroeid (gebochelde rug en verlamd onderlijf). Door de jaren heen zie ik hem verder achteruit gaan. Ook hij heeft een brommer nodig, want verplaatsing met zijn driewieler kost erg veel kracht.

Maar die brommers moeten voor de beide mannen aangepast worden door aan de achterkant twee achterwielen te plaatsen in plaats van één. Ze hebben inmiddels 500.000 cfa gespaard die ze er zelf aan kunnen besteden. De brommers kosten 350.000 per stuk en de aanpassing kost 100.000 cfa. Totaalprijs is dus 900.000 cfa.

Ze komen dus 400.000 cfa te kort en vragen Stichting MOP of ze hiermee willen helpen. Totaal bedrag gevraagd is dus 400.000 cfa = 610 euro.

 

Activiteiten:

De nodige investeringen zijn:

Aanschaf 2 aangepaste brommers (2 achterwielen)


Verwachte resultaten:

Kalifa en Léonard kunnen zich blijven verplaatsen en zo hun bedrijf voortzetten.

 Bedrag gevraagd: 400.000 cfa = 610 euro