2007 - 2017

Moeders Ontwikkelings Projecten

Titel project:

Beneficiaire:

Gevraagd bedrag:

Plaats:

Omheining voor kleinveehouder

Etienne Sorgho                                          Update: onderaan de pagina staat een galerij met de laatste foto's                                     

610 euro

Koupela, Burkina Faso

2022-12  Etienne Sorgho

Etienne Sorgho, 42 jaar, komt uit het dorpje Ligdi-Malguem/Bomessin-petit op 15 km van het stadje Koupéla in het oosten van Burkina Faso. Etienne werkt als dagwacht in een logement van religieuze zusters in Koupéla.

 

Hij heeft een verkeersongeluk gehad in 2018 waarna hij negen maanden heeft getobd met zijn heupen waaraan hij uiteindelijk is geopereerd. Lange tijd liep hij met krukken, maar nu gaat het beter. Er werd ijzer in beide heupen aangebracht en dit werd in augustus 2022 vervangen met financiële steun van een vriend uit Europa.

 

Etienne komt uit een boerengezin, zijn ouders verbouwden granen, maar zijn oud en hebben geen energie meer om in het veld te werken. Etienne deed thuis aan tuinbouw en veeteelt maar door het ongeluk is hij weinig mobiel en zijn vrouw doet het meeste werk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etienne vraagt Stichting MOP om zijn gezin te ondersteunen. Het gaat om zijn vrouw, vijf kinderen, een jongere zus van de echtgenote en de beide ouders plus nog 2 kinderen van een broer en een zus. De broer is psychisch ziek en de zus is in Ivoorkust. Etienne zorgt voor ze en stuurt ze naar school.

 

Ze vragen MOP om te helpen met een omheining zodat ze hun kleinvee beter kunnen verzorgen en bewaken. De varkens lopen nu vrij rond rondom het huis en zij hebben geen muur rondom de hof, dus ze lopen overal.  De totale kosten voor aankoop van gaas, ijzerwerk, cement, en de uren van de metselaar zijn geschat op 400.000 CFA = 610 euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

     

                                                                    

 

Ouagadougou, 11 november 2022

 

Yessa Diarra, uitvoerend coördinator Burkina Faso Stichting MOP

Lenie Hoegen Dijkhof, bureau coördinator