2007 - 2017

Moeders Ontwikkelings Projecten

Titel project:

Beneficiaire:

Gevraagd bedrag:

Plaats:

Mini restaurant

Hélène Nagalo                                     

455 euro

Ouagadougou, Burkina Faso

2021-06  Hélène Nagalo

Helène Nagalo is geboren in 1984 in Ivoorkust, 36 jaar begin 2022. Ze is getrouwd op haar 15e jaar en is moeder van vier kinderen.

 

Ze trouwde volgens cultureel gebruik met de man van haar oudere zus die 62 was. Na 2 jaar huwelijk raakte de man zijn werk kwijt waarna hij ontspoorde in drank en gokken. Met als gevolg dat haar zus naar Burkina (hun thuisland) vertrok en zij bleef met toen nog drie kinderen achter bij de man.

 

Ze deed van allerlei klussen (schoonmaken, vuilnisophalen) maar het geld dat ze verdiende werd er snel doorheen gejaagd door de man. Ook Hélène besloot naar Burkina te vertrekken met haar kinderen.

 

De zussen wonen nu bij elkaar in een 2 kamerwoning, in totaal met 7 personen, in een drukke volkswijk.

 

Helène is nu nog afhankelijk van haar zus, heeft nog geen werk. Soms springen familieleden of vrienden bij. Via via hoorde ze over het werk van de Stichting MOP en ze besloot een brief te schrijven. Ze vraagt hulp om een minirestaurant te beginnen onder een hangar die ze wil huren. Ze maakte een begroting die neerkomt op 298.500 cfa, oftewel 455 euro. Daarin zitten verwerkt de huur, materialen, keukenhulp en eerste voorraden.

 

De brief gaf ze eind juni aan de uitvoerend coördinator van MOP en sindsdien is er helaas nog geen verbetering in hun situatie gekomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

                                                                    

 

Ouagadougou, 18 december 2021

 

Yessa Diarra, uitvoerend coördinator Burkina Faso Stichting MOP

Lenie Hoegen Dijkhof, bureau coördinator