2007 - 2017

Moeders Ontwikkelings Projecten

Titel project:

Beneficiaire:

Gevraagd bedrag:

Plaats:

Onderbeenprothese

Badama Bado

503 euro

Bobo Diouloasso, Burkina Faso

2021-05 Badama Bado

 

De heer Badama Bado is geboren in 1955, welke dag en maand is niet precies bekend. Hij is dus 66 jaar.

 

Hij verdient wat geld voor zijn vrouw en zichzelf met het zoeken van bruikbaar en verkoopbare spullen op een vuilnisbelt ergens in de stad Bobo Dioulasso, waar hij al heel zijn leven woont.

 

Een paar maanden geleden heeft hij zich daar gesneden met iets scherps in zijn rechterbeen en dat werd een infectie. Door verwaarlozing en gebrek aan geld voor medische behandeling van de infectie drong die zover door in zijn been dat uiteindelijk het onderbeen geamputeerd moest worden.

 

 

Yessa Diarra, de uitvoerend coördinator, hoorde via een van zijn zussen in Bobo Dioulasso over het probleem van het oude echtpaar. Het gezin heeft zeven kinderen. De vijf meisjes zijn getrouwd en het huis uit. Twee jongens zijn ook getrouwd; één van hen werkt als monteur en de ander heeft geen vast werk en verdient soms iets als dagloner.

 

Ze kunnen het nodige bedrag voor hun vader voor de prothese van 330.000 CFA niet opbrengen. Dat is 503 euro.

 

Vandaar de aanvraag die met hulp van een vriend (de heer Bado kan niet lezen of schrijven) is ingediend bij de Stichting MOP voor het aanmeten en aankopen van een onderbeenprothese, een paar krukken en een paar schoenen.

 

 

 

 

Ouagadougou, 17 oktober 2021

 

Yessa Diarra, uitvoerend coördinator Burkina Faso Stichting MOP

Lenie Hoegen Dijkhof, bureau coördinator