2007 - 2017

Moeders Ontwikkelings Projecten

Titel project:

Beneficiaire:

Gevraagd bedrag:

Plaats:

Glaucoombehandeling

Seydou Konate

197 euro

Ouagadougou, Burkina Faso

2019-08  Seydou Konate

 

Seydou Konaté is 62 jaar en is gepensioneerd spoorweg functionaris. Meneer Konaté heeft een heel klein pensioen omdat zijn werkgever de sociale lasten die hij maandelijks aftrok van zijn salaris maar voor een klein deel heeft doorbetaald aan de belasting. Sinds april 2014 heeft Meneer Konaté een proces aangespannen tegen zijn voormalig werkgever en hij blijft daar stug mee doorgaan, ondanks dat het een “heet” dossier lijkt te zijn waar advocaten zich liever niet de vingers aan branden omdat er invloedrijke politici en machtige zakenmensen in de directie van dat bedrijf zitten.

 

Het noodlot wil dat Meneer Konaté glaucoom kreeg, waarvoor hij tot aan zijn dood medicijnen (Duotrav colire) moet blijven slikken om te voorkomen dat hij blind wordt. Hij kan de kosten daarvoor niet meer opbrengen en zijn broers en kinderen hebben allemaal al bijgedragen daarvoor maar raken ook aan het eind van hun financiële mogelijkheden. De maandelijkse kosten voor de medicijnen zijn 21.500 CFA = 33 euro.

 

Om zelf dat geld te verdienen wil de heer Konaté kippen gaan houden. Hij heeft een businessplan daarvoor ingediend voor de investeringen en een opstartbedrag voor de eerste 5-6 maanden van in totaal 2.463.750 CFA = 3.756 euro. Hij denkt daarmee een jaaromzet (uit verkoop van kippen en mest) te halen van 2.975.000 CFA = 4.535 euro. We hebben al aangegeven dat dit bedrag veel te hoog is voor Stichting MOP en dat we zullen kijken wat binnen het beleid en de financiële mogelijkheden past om hem uit deze situatie te helpen.

 

De kosten voor medicijnen voor 6 maanden zijn 197 euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ouagadougou, 2 juli 2019

 

Yessa Diarra, uitvoerend coördinator Burkina Faso Stichting MOP

Lenie Hoegen Dijkhof, bureau coördinator