Titel project:

Beneficiaire:

Gevraagd bedrag:

Plaats:

Varkenshok

Etienne Sorgho                                    Terrein coördinator Yessa Diarra heeft een veldbezoek aan het 

610 euro                                               gezin gebracht om de aanvraag te evalueren.  Voor dit project werven we nog  €€.

Koupéla, Burkina Faso

2019-06  Etienne Sorgho

 

Etienne Sorgho komt uit het dorpje Ligdi-Malguem/Bomessin-petit op 15 km van het stadje Koupéla in het oosten van Burkina Faso. Etienne werkt als dagwacht in een logeercentrum van religieuze zusters in Koupéla. Hij heeft een verkeersongeluk gehad waarna hij negen maanden heeft getobd met zijn heupen waaraan hij uiteindelijk is geopereerd. Lange tijd liep hij met krukken, maar nu gaat het beter.

 

Hij komt uit een boerengezin, zijn ouders verbouwen granen, maar ze worden oud. Etienne deed thuis aan tuinbouw maar door het ongeluk kwam daar ook weinig van en toen nam zijn vrouw het van hem over.

Aanvankelijk vroeg Etienne MOP een huis voor hem te bouwen omdat hun huis van leem nogal bouwvallig is geworden. Wij gaven toen al als antwoord dat wij in principe geen huizen bouwen, slechts bij hoge uitzondering en dat we liever hebben dat mensen een project indienen waarmee ze zelf de bouw van een huis kunnen verdienen.

 

Vervolgens stuurde Etienne (gaat in een envelop met de bus mee) een aanvraag voor hem, zijn vrouw, vijf kinderen en zijn beide ouders plus nog 2 kinderen van een broer en een zus. De broer is psychisch ziek en de zus is in Ivoorkust en bekommert zich niet om haar kind. Etienne zorgt voor ze en stuurt ze naar school.

 

Als aanvulling op de inkomsten houden ze varkens. Ze zouden graag ook meer pluimvee hebben (eenden en kippen). Ze vragen MOP om te helpen met een varkenshok zodat ze beter op ze kunnen letten en verzorgen. De varkens lopen nu vrij rond rondom het huis en zij hebben geen muur rondom de hof, dus ze lopen overal. Hij doet een opgave van aankoop van gaas, ijzerwerk, cement, en de uren van de metselaar. De totale kosten komen uit op 400.000 CFA = 610 euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ouagadougou, 1 juli 2019

 

Yessa Diarra, uitvoerend coördinator Burkina Faso Stichting MOP

Lenie Hoegen Dijkhof, bureau coördinator