Titel project:

Beneficiaire:

Gevraagd bedrag:

Plaats:

Omheining voor kleinveehouder

Etienne Sorgho                                    Terrein coördinator Yessa Diarra heeft een veldbezoek aan het 

610 euro                                               gezin gebracht om de aanvraag te evalueren.  Voor dit project werven we nog  €€.

Koupéla, Burkina Faso

2019-06  Etienne Sorgho

 

Etienne Sorgho komt uit het dorpje Ligdi-Malguem/Bomessin-petit op 15 km van het stadje Koupéla in het oosten van Burkina Faso. Etienne werkt als dagwacht in een logeercentrum van religieuze zusters in Koupéla. Hij heeft een verkeersongeluk gehad waarna hij negen maanden heeft getobd met zijn heupen waaraan hij uiteindelijk is geopereerd. Lange tijd liep hij met krukken, maar nu gaat het beter. Er werd ijzer in beide heupen aangebracht, maar dat kan er nu nog niet uitgehaald worden, pas in 2022.

 

Hij komt uit een boerengezin, zijn ouders verbouwen granen, maar ze worden oud en hebben geen energie meer om in het veld te werken. Etienne deed thuis aan tuinbouw maar door het ongeluk kwam daar ook weinig van en toen nam zijn vrouw het van hem over.

 

Etienne vroeg Stichting MOP om zijn gezin te ondersteunen. Het gaat om zijn vrouw, vijf kinderen, een jongere zus van de echtgenote en de beide ouders plus nog 2 kinderen van een broer en een zus. De broer is psychisch ziek en de zus is in Ivoorkust. Etienne zorgt voor ze en stuurt ze naar school.

 

Als aanvulling op de inkomsten houden ze eenden, varkens en schapen. Ze zouden graag meer pluimvee hebben (eenden en kippen). Ze vragen MOP om te helpen met een omheining zodat ze hun kleinvee beter kunnen verzorgen en bewaken. De varkens lopen nu vrij rond rondom het huis en zij hebben geen muur rondom de hof, dus ze lopen overal.

 

Hij doet een opgave van aankoop van gaas, ijzerwerk, cement, en de uren van de metselaar. Ze vragen MOP om te helpen met een. De totale kosten komen uit op 400.000 CFA = 610 euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ouagadougou, 27 april 2021

 

Yessa Diarra, uitvoerend coördinator Burkina Faso Stichting MOP

Lenie Hoegen Dijkhof, bureau coördinator