2007 - 2017

Moeders Ontwikkelings Projecten

Titel project:

Beneficiaire:

Gevraagd bedrag:

Plaats:

Bouw gezins-onderkomen

Marcelline Sankara-Saaba

2500 euro

Ouagadougou, Burkina Faso

2018-03 Marcelline Sankara-Saaba

Marcelline Sankara – Saaba is weduwe. Haar man overleed in 2009 en ze bleef achter met een baby, Landry en peuter Odile. Haar zwagers namen de zorg over voor haar en de kinderen. Ze bleef alleen wonen in de volkswijk aan de rand van Ouagadougou. Zelf verdient ze ook voor hun onderhoud door het bakken van cakes en koekjes die ze verkoopt als snack aan schoolkinderen.

 

Landry en Odile gaan inmiddels allebei naar de lagere school. Het schoolgeld wordt betaald door vrienden van het gezin. De zwagers werken als landbouwers en chauffeur en hebben elk ook hun eigen gezin om voor te zorgen. Al met al redden ze zich samen voor de gewone dagelijkse dingen.

 

Het probleem is momenteel dat het onderkomen van Marcelline en kinderen op instorten staat. Het is hoogst noodzakelijk voor hen een nieuw onderkomen te bouwen nu de regentijd binnenkort weer begint. Hun huisje is niet meer bestand tegen de zware stortbuien en lekt aan alle kanten. Vandaar de vraag aan de Stichting MOP om het gezin te willen helpen met het bouwen uit steen van 7 x 3.60 meter, met golfplaten en één binnenwand met deur. Dan hebben ze een woonkamer en een slaapkamer. Latrine en wasplaats hebben ze buiten op het erf. De kosten voor het bouwen van dit onderkomen zijn 1.589.300 cfa, dat is 2.500 euro.

 

Ouagadougou, 7 april 2018

 

Yessa Diarra, uitvoerend coördinator Burkina Faso Stichting MOP

Lenie Hoegen Dijkhof, bureau coördinator